Carbiotix meddelar europeiskt och amerikanskt mässchema för 2024

Mar 19, 2024, 13:00

Carbiotix (publ) ("Carbiotix" eller "Bolaget") meddelar idag Bolagets mässchema för 2024 i Europa och USA. Carbiotix kommer att delta och ställa ut på tre ledande mässor med fokus på livsmedel, kosttillskott och kosmetiska ingredienser. Detta initiativ följer det nyligen GRAS-godkännandet av CarbiAXOS, IVDR-status för LinkGut och lanseringen av NutraCycle upcycling-tjänsten. Till följd av dessa milstolpar ökar Carbiotix nu marknadsförings- och försäljningsaktiviteterna i Europa och USA för att marknadsföra Bolagets unika värdeerbjudande.

Erik Deaner, VD för Carbiotix, kommenterar:
”Jag är mycket glad över att kunna bekräfta vårt mässchema för 2024 då vi kommer att ställa ut Carbiotixs produkter och tjänster på de ledande globala mässorna för livsmedel, kosttillskott och kosmetiska ingredienser. Dessa mässor kommer att exponera Carbiotix unika försäljningsargument och värdeerbjudande för en global publik av konsumentproduktföretag, växtbaserade livsmedels- och dryckestillverkare och forskare. Framför allt kommer dessa mässor att vara det perfekta tillfället att visa upp CarbiAXOS, LinkGut och NutraCycle efter att nyligen ha uppnått GRAS- och IVDR-status.

Under första halvåret 2024 kommer vi att ställa ut på VitaFoods Europe i Genève mellan den 14 och 16 maj. Under andra halvan av 2024 kommer vi att ställa ut på IFT First i Chicago mellan den 14 och 17 juli och SupplySide West i Las Vegas mellan den 28 och 31 oktober.

Den strategiska positioneringen av CarbiAXOS som en effektiv komplex löslig fiber är utformad för att komplettera både befintliga och nya produktformuleringar och syftar till att främja och etablera affärsrelationer med många konsumentproduktföretag och andra ingrediensleverantörer. Vår mycket konkurrenskraftiga LinkGut-mikrobiomtesttjänst kommer att visa vårt fokus på produktprestanda, transparens och personalisering och öppna upp möjligheter med både konsumentproduktföretag, tjänsteleverantörer och forskare. Slutligen kommer vår nyligen lanserade upcycling-tjänst NutraCycle att göra det möjligt för oss att etablera kontakter med många växtbaserade livsmedels- och dryckestillverkare som är intresserade av att utvinna mer värde från sina råvaror, producera sina egna prebiotiska ingredienser och kostnadseffektivt stärka nya och befintliga livsmedels- och dryckesprodukter på en marknad som alltmer fokuserar på hälsa och välbefinnande.

Vår styrelseordförande Kristofer Cook och jag ser fram emot att träffa många befintliga och nya potentiella kunder på alla tre mässorna. Dessa evenemang utgör ett utmärkt tillfälle för att öka våra marknadsförings- och försäljningsinsatser och visa upp Carbiotixs utvecklings- och kommersialiseringsinsatser under de senaste tre åren.”

Beskrivning av mässor

VitaFoods Europe är en ledande global kosttillskottsmässa som hålls mellan den 14 och 16 maj i Genève, Schweiz på Palexpo, och besöks av 20 000 personer, med över 1 100 utställare från 160 länder. (1)

IFT First är en av de ledande globala mässorna för livsmedelsvetenskap och innovation och hålls mellan den 14 och 17 juli i Chicago, Illinois, USA på McCornick Place, med över 1 000 utställare som visar upp de senaste innovativa lösningarna, teknikerna, nya produkterna och ingredienserna. (2)

SupplySide West är den ledande mat- och dryckesmässan i Nordamerika, som hålls mellan den 28 och 31 oktober i Las Vegas, Nevada, USA på Mandalay Bay, och besöks av över 18 000 personer, med 1 400 utställare från hela världen. (3)

Framåtriktade uttalanden
Detta meddelande innehåller framåtblickande uttalanden, bestående av subjektiva antaganden och prognoser för framtida scenarier. Förutsägelser för framtiden gäller endast från och med det datum de görs och är till sin natur, liksom forsknings- och utvecklingsarbete inom biotekniksegmentet, förknippade med risk och osäkerhet. Med detta i åtanke kan det faktiska utfallet komma att avvika väsentligt från de scenarier som beskrivs i detta pressmeddelande.

För ytterligare information:
Carbiotix AB
Erik Deaner, VD
Tel: +46 (0)738 67 30 85
E-post: erik.deaner@carbiotix.com

Carbiotix AB (CRBX) (www.carbiotix.com) är ett prisbelönt bioteknikföretag som är banbrytande inom mikrobiomhälsovård genom en portfölj av prebiotiska modulatorer och diagnostiska testtjänster.

Go Back