Carbiotix sammanfattar aktiviteter under Q1 - positiva framsteg och intresse för CarbiAXOS

Apr 07, 2022, 08:45

Carbiotix (publ) ("Carbiotix" eller "Bolaget") meddelar idag att Bolaget ser positiva framsteg när det gäller att uppfylla LinkGuts partnermål och ett växande intresse för kosttillskottsingrediensen CarbiAXOS inför produktlanseringen 2022. Under första kvartalet 2022 rullade Carbiotix ut en ny LinkGut-partner baserad i Sverige, tecknade ett nytt LinkGut-avtal och utökade prospekt-pipelinen till tio potentiella partners globalt, varav med sex av dem förhandlar vi om avtalsvillkor. Inför den kommande lanseringen av CarbiAXOS mottog bolaget kvalificerade intresseanmälningar från tio potentiella kunder för prover för testning och produktformuleringsaktiviteter.

Kristofer Cook, VD Carbiotix, kommenterar
"Jag är mycket glad över att kunna meddela detta positiva framsteg mot att uppfylla våra LinkGutpartnermål, samt det växande intresset för vår kosttillskottsingrediens CarbiAXOS inför produktlanseringen 2022. Vår white label API LinkGut B2B tarmhälsotest är en ledande tjänst när det gäller valuta för pengarna, tillförlitlighet och flexibilitet. Det växande antalet prospektiva och nysignerade partners, samt utrullning av tjänsten vittnar om att LinkGut är ett mycket konkurrenskraftigt erbjudande och att tjänsten har potential att spela en nyckelroll för att stödja vår modulatorförsäljning för vårt koncept med smart prebiotics. I dag har vi fyra gällande avtal, två genomförda partnerutrullningar och tio kvalificerade förfrågningar varav med sex av dem förhandlar vi om avtalsvillkor.

Detta är första kvartalet som vi har kommunicerat pipelinen för kundprospekt avseende CarbiAXOS. Jag är mycket glad över ett hälsosamt och växande intresse för att få prover för testning och produktformuleringsaktiviteter, nu med tio potentiella kunder där varje prospekt befinner sig på en ny mognadsnivå när det gäller att bli kund. Denna pipeline kommer att användas för att kontinuerligt mäta kundernas intresse och mognad och därmed ge vägledning för vår planeringsverksamhet när det gäller utbyggnad av produktionskapaciteten. CarbiAXOS kosttillskottsingrediens kommer först att säljas till tillverkare av produkter riktade mot den amerikanska marknaden, med en planerad lansering 2022."

Denna information är sådan information som Carbiotix AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (MAR). Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 7 april 2022.

Framåtblickande uttalanden
Denna kommunikation innehåller framåtriktade uttalanden, som består av subjektiva antaganden och prognoser för framtida scenarier. Prognoser för framtiden gäller bara från och med det datum de görs och är till sin natur, likt forsknings- och utvecklingsarbete inom bioteknologisegmentet, förknippade med risk och osäkerhet. Med detta i åtanke kan det faktiska utfallet avvika betydligt från de scenarier som beskrivs i detta pressmeddelande.

För ytterligare information, vänligen kontakta
Carbiotix AB
Kristofer Cook, VD
Tel: 0708-796580
E-post: kristofer.cook@carbiotix.com

Carbiotix AB (CRBX) (www.carbiotix.com) är ett prisbelönt bioteknikföretag som är banbrytande inom mikrobiomhälsa genom ett antal kostnadseffektiva tester för tarmhälsa och en portfölj av mikrobiommodulatorer som täcker prebiotiska ingredienser, medicinsk mat och terapeutika.

Go Back