Carbiotix bekräftar tidslinje för GRAS-godkännande och lanseringsdatum för CarbiAXOS

Apr 20, 2022, 08:45

Carbiotix (publ) ("Carbiotix" eller "Bolaget") offentliggör idag en bekräftad tidslinje för slutförandet av GRAS Self Affirmation (SA) och datumet då Bolagets kosttillskottsingrediens CarbiAXOS kommer att lanseras i USA. Bolagets GRAS-konsult dicentra har bekräftat en tidsplan för GRAS SA-godkännande i oktober 2022, före den planerade lanseringen av CarbiAXOS vid Microbiome Movement Human Nutrition Summit som hålls i Boston, MA, USA, mellan den 8-9 november 2022. Denna tidslinje och lanseringsdatum tillåter Carbiotix att fokusera på uppstarts- och processoptimeringsarbetet under andra kvartalet, samt börja leverera prover för kundtestning och formuleringsarbete under tredje kvartalet inför den kommersiella lanseringen av CarbiAXOS.

Kristofer Cook, VD Carbiotix, kommenterar
"Jag är oerhört glad över att kunna meddela en bekräftad tidslinje för slutförandet av GRAS SA och lanseringsdatumet för vår kosttillskottsingrediens CarbiAXOS i USA. Denna tidslinje och lanseringsdatum är en andra viktig milstolpe för Bolaget under 2022. Att uppnå GRAS SA i oktober passar perfekt in i vår interna tidsplan för start- och processoptimering. Vi kommer att lägga fram vårt första underlag för intern expertgranskning i slutet av april och följa upp detta med ett utökat underlag inför expertpanelens granskning mellan augusti och oktober. Även om våra tidigare produktionskörningar på Balsgård gjorde det möjligt för oss att spara tid genom att karakterisera vår produkt och etablera relationer med tredjepartslaboratorier, var det alltid en förutsättning att ha våra egna processer och produktion på plats för inlämning av den slutliga dokumentationen för expertpanelgranskning.

Denna tidslinje passar också perfekt med vårt planerade lanseringsdatum för CarbiAXOS vid Microbiome Movement Human Nutrition Summit som hålls i Boston, MA, USA, mellan den 8-9 november. Konferensen kommer att samla ett brett utbud av potentiella kunder för Bolagets CarbiAXOS kosttillskottsingrediens och därmed utgöra startskottet för försäljning till den amerikanska marknaden kring Smart Prebiotic-konceptet, som inkluderar bolagets LinkGut tarmhälsotesttjänst. Jag ser fram emot att följa denna process under 2022 eftersom detta år kommer att bli en viktig övergångsperiod för Carbiotix. Bolaget kommer snart att kunna accelerera produktionen och den kommersiella verksamheten inom sitt kärnverksamhetsområde prebiotiska modulatorer."

Framåtblickande uttalanden
Denna kommunikation innehåller framåtriktade uttalanden, som består av subjektiva antaganden och prognoser för framtida scenarier. Prognoser för framtiden gäller bara från och med det datum de görs och är till sin natur, likt forsknings- och utvecklingsarbete inom bioteknologisegmentet, förknippade med risk och osäkerhet. Med detta i åtanke kan det faktiska utfallet avvika betydligt från de scenarier som beskrivs i detta pressmeddelande.

För ytterligare information, vänligen kontakta
Carbiotix AB
Kristofer Cook, VD
Tel: 0708-796580
E-post: kristofer.cook@carbiotix.com

Carbiotix AB (CRBX) (www.carbiotix.com) är ett prisbelönt bioteknikföretag som är banbrytande inom mikrobiomhälsa genom ett antal kostnadseffektiva tester för tarmhälsa och en portfölj av mikrobiommodulatorer som täcker prebiotiska ingredienser, medicinsk mat och terapeutika.

Go Back